BBQ aansteken met wokkels..
Hoe steek jij je BBQ aan?
Dit is een essentieel onderdeel van de basis en hoort thuis in het rijtje ‘BBQ tips voor beginners’: elke BBQ heeft zijn eigen “perfecte manier” om opgestookt te worden. Maar voor allemaal geldt hetzelfde: doe het in één keer goed, dan kun je er optimaal van genieten.
Deze tips zijn van toepassing voor de Kamado (of een BBQ met deksel)
- 1
Steek de Kamado nooit aan met chemische vloeistoffen zoals spiritus of de traditionele witte aanmaakblokjes. Hoewel ze snel branden, geven ze je voedsel een onaangename chemische bijsmaak. Kies liever voor handige en veilige hulpmiddelen zoals aanmaakwokkels of de one-minute lighter voor een schone en efficiënte manier van aansteken.
- 2
Gebruik altijd goed houtskool, bij voorkeur in wat grotere stukken, zodat je een goede luchtstroom behoudt. Bij de Low & Slow methode leg je 1 of 2 wokkels bovenop het houtskool. Voor de Hot & Fast methode kun je er wat meer bij doen. Het kan helpen om de wokkels een beetje uit elkaar te draaien voordat je ze op het houtskool legt, zodat er meer zuurstof bij komt en ze efficiënter branden.
- 3
Zet alle ventilatieroosters open en steek de wokkels aan. Zodra de wokkels volledig zijn uitgebrand, kun je de deksel (dome) sluiten en beginnen met het experimenteren met de luchtstroom. Zodra de gewenste temperatuur stabiel is, kun je beginnen met grillen. Eet smakelijk!