Burnt Ends van buikspek (3-2-1 methode)
Dit buikspek van the king of pigs garen we eerst 2 uur low & slow met een homemade dryrub, laten we dan een uur of 2 badderen in bruine Bastard sugar, flink wat roomboter en maple syrup en lakken deze vervolgens nog eens af met een Smokey’s finest BBQ sauce. Geloof ons als we zeggen dat je deze traktatie niet wilt missen! Het buikspek is afkomstig van the Duke of Berkshire, een varkensras die onder vrije omstandigheden leeft en zonder contact met andere dieren grootgebracht wordt. De speklaag van the Duke of Berkshire is driemaal zo dik als bij een ander ras. Dat zorgt voor een rijke smaak, optimale malsheid en perfecte sappigheid! Bovendien is het vet intramusculair goed verdeeld, zodat het vlees visueel een mooie marmering heeft. Een ander opvallend kenmerk is de fijnere en kortere spiervezelstructuur waar het vlees zijn malsheid aan dankt.
Buikspek
1 KgDry rub
Appelsap
100 mlBasterd suiker
6 tlBoter
50 grMaple syrup
ScheutjeBbq saus
Ingrediënten voor 8 personen
Tip van de chef
Gebruik buikspek van het Iberico varken om het kookproces met ca. 50% te verkorten!
Kamado
Houtskool
Rookhout
Lekbak
Aluminium schaal
Scherp vleesmes
Schort
Serveerplank
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Breng de BBQ naar een temperatuur van 120 C° en gebruik de indirecte methode (zet wel een lekbak onder de Burnt-ends). Snijd het buikspek in blokjes van 2x2cm (of groter als je dit lekkerder vind) en masser je favoriete rub erin. Leg nu 3 of 4 flinke chunks rookhout (liefst Maplewood) in de firepits en rook de Burnt-ends nu ca. 3 uur. Check eens in de zoveel tijd of ze goed gaan.
- 2
Na 3 uur is het tijd om de Burnt-ends in hun badje te doen. Pak een aluminium schaal en leg de Burnt-ends hierin. Voeg een flinke scheut Maple syrup, een paar flinke klonten boter, een beetje appelsap en een paar lepels bruine Bastard sugar toe. Zet nu voor 2 uur terug op de BBQ. Draai ze af en toe even om.
- 3
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees