Smoked Spareribs
We masseren de ribs in met een heerlijke dryrub en roken de ribs vervolgens op lage temperatuur met Whiskeybarrel hout. Daarna garen ze 2 uur ingepakt met boter en appelsap verder en op het laatst grillen we ze nog even af met een BBQ saus naar keuze. Delicious!
St. Louisstyle Ribs
2kgJe favoriete rub
BBQ saus
Appelsap
Boter
Bruine suiker
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze:
- 1
Breng de Kamado naar een temperatuur van 107 C° en gebruik de indirecte methode (zet wel een lekbak onder de Ribs). Ontvlies de Ribs door de achterkant van bijvoorbeeld een lepel of schroevendraaier (wel schoon natuurlijk) tussen het vlies en het vlees te wringen tot er voldoende ruimte ontstaat zodat je een vinger van de ene naar de andere kant kunt steken. Maak voorzichtig meer ruimte en trek het vlies van de rib af. Gebruik vervolgens je favoriete rub (en zo rijkelijk als dat je zelf lekker vind) en masseer aan beide kanten goed in. Leg nu 3 of 4 flinke chunks rookhout (liefst fruitbomenhout) in de firepits en rook de Ribs nu 3 uur. Als de temperatuur constant blijft hoef je de Ribs niet te checken.
- 2
Na 3 uur is het tijd om de Ribs in te pakken. Dit kan met zowel aluminiumfolie als Butcherpaper. Leg de Ribs met de vleeskant naar beneden en voeg een scheutje appelsap, 2 klontjes boter en 2 theelepels Bastard sugar toe. Vouw er nu voorzichtig pakketjes van (let op dat er geen gaatjes ontstaan door de botjes). Leg nu voor 2 uur terug op de Kamado.
- 3
Je kunt nu met de laatste fase aan de gang. Tip – pak een aluminium bakje en een schaal, til het pakketje half op, maak een gaatje en giet eerst het sap in het bakje en leg vervolgens de ribs op de schaal. Geloof mij, zo voorkom je een hoop rotzooi en heb je je Kamado niet langer als nodig open ;-). Smeer de Ribs in met je favoriete BBQ saus en laat ze nog 1 uur droogbakken.
Afhankelijk van het soort vlees wat je gebruikt kan de duur afwijken. Wanneer wij ribs van het Iberico varken gebruiken korten wij iedere fase met minimaal 50% in.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees