Smoked Spareribs (Low & Slow)
We masseren de ribs in met een heerlijke dryrub en roken de ribs vervolgens op lage temperatuur met Whiskeybarrel hout. Daarna garen ze 2 uur ingepakt met boter en appelsap verder en op het laatst grillen we ze nog even af met een BBQ saus naar keuze. Delicious!
St. Louisstyle Ribs
2kgJe favoriete rub
BBQ saus
Appelsap
Boter
Bruine suiker
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze:
- 1
Fase 1 – Voorbereiden & Roken (3 uur)
-
Stel je BBQ in op indirecte hitte, temperatuur rond de 107°C. Zet een lekbak onder het rooster, onder de plek waar straks de ribs komen te liggen.
-
Ontvlies de ribs – gebruik de achterkant van een lepel of schroevendraaier om onder het vlies aan de achterkant van het bot te komen. Wrik los en trek het vlies eraf.
-
Rub aanbrengen – wrijf de ribs royaal in met je favoriete dry rub. Zorg dat beide kanten goed bedekt zijn. Niet zuinig zijn.
-
Leg de ribs op het rooster, indirect boven de lekbak. Voeg de chunks rookhout toe aan de kolen. Sluit de deksel en rook de ribs 3 uur lang. Tussendoor open je de BBQ niet.
-
- 2
Fase 2 – Inpakken & Garen (2 uur)
-
Na 3 uur haal je de ribs van de BBQ en leg je ze op butcherpaper of aluminiumfolie met de vleeskant naar beneden.
-
Voeg nu toe:
-
een flinke scheut appelsap
-
2 klontjes boter
-
2 theelepels bruine suiker
-
-
Vouw de ribs goed dicht tot een stevig pakketje. Let op dat de botjes geen gaten prikken in het folie of papier. Leg de pakketjes weer terug op de BBQ en gaar ze nog 2 uur op 107°C.
-
- 3
Fase 3 – Aflakken & Afbakken (1 uur)
- Haal de ribs voorzichtig van de BBQ. Open het pakketje boven een schaal, laat het vocht eruit lopen in een aluminium bakje – zo houd je je BBQ schoon en verlies je geen sappen.
-
Leg de ribs met de vleeskant naar boven op een schaal of rooster en lak ze af met BBQ-saus. Gebruik een kwast om gelijkmatig te verdelen.
-
Laat de ribs nu nog 1 uur terug op de BBQ, zonder verpakking, zodat de saus kan indrogen en karameliseren. De ribs zijn klaar als het vlees teruggetrokken is van het bot en de saus kleverig is geworden.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Rundvlees
- Varkensvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees