Beercan Chicken
De beste kip op je favoriete bierblik, hoe mooi kan het zijn? De Bresse kip is een bijzondere kip die niet overal zomaar verkrijgbaar is. De Kip komt uit de Franse departementen Ain, Saône-et-Loire en Jura en kent een beperkt quotum. De kip heeft een minimale uitloopvlakte van 10m2 per dier en kan dus heel vrij bewegen. Ook hoeft de kip bijna niet bijgevoerd te worden gezien hij voldoende oppervlakte heeft om zijn eigen voer te zoeken. Dit is onder andere de reden dat het vlees van sublieme kwaliteit is. De kip krijgt bij Meat Dennis een zelfgemaakte en op jou afgestemde dryrub en doordat het bier gedurende de bereiding gaat stomen wordt de kip van ook van binnenuit gegaard & “geflavoured”. Dit verkort de overigens ook de garingstijd en verhoogd de sappigheid. It’s all juicy goodness!
Een hele kip
Ongeveer 1 KGRub
Naar eigen smaak. Wij gebruiken A touch of sweet BBQ rub.Bier
Gebruik je favoriete bier! Wij gebruiken de Ally Pale Ale
Ingrediënten voor 4 personen
Tip van de chef
Het is natuurlijk helemaal te gek als je jouw eigen favoriete biersoort en rub hiervoor gebruikt! Wij raden de Ally Pale Ale en "the Rub" aan. Deze kan je vinden in de ingrediënten & benodigdheden.
Bereidingswijze:
- 1
Steek je Kamado aan en breng de temperatuur naar 180°C. Gebruik hiervoor drie aanmaakwokkels of de One Minute Lighter van Bastard voor een snelle en gelijkmatige verhitting. Zorg dat de temperatuur in de Kamado stabiel is.
- 2
Haal het opbindtouw van de kip en wrijf de kip royaal in met een flinke laag BBQ rub. Masseer de rub stevig in zodat de smaken goed in de kip trekken.
- 3
Open een blikje bier en neem een paar flinke slokken – weggooien zou tenslotte zonde zijn……maar vooral omdat des te meer bier in het blik zit des te langer het duurt voordat het warmte afgeeft. Zet de kip vervolgens rechtop op het bierblik, zodat deze stabiel blijft staan en alle aroma’s goed kan opnemen.
- 4
Zet de kip in de Kamado en zorg dat deze stevig staat. Mocht de kip wiebelen, pas dan de stand van de poten aan voor extra stabiliteit. Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 72°C. Meet in het dijbeen, maar let op dat je de thermometer niet tegen het bot houdt voor een nauwkeurige meting.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees