Candied Bacon
Candied Bacon, ookwel “Pig Candy” genoemd. Heerlijk uitgebakken spek met een zoete bierglacé, een heerlijke snack voor tussendoor en heel leuk om te maken. Zet het op tafel en maak er snel een foto van, want voor je het weet zij ze op!

Pitmaster Dave
"The BBQ Brother"
Dikke plakken gerookt buikspek
200 GramDonker bier
Hoe donkerder, hoe beter!Donkere Bastard suiker
Naar smaak
Ingrediënten voor 4 personen
Tip van de chef
Tip – gebruik de candied bacon eens als aanvulling van een dessert, bijvoorbeeld bij een cremé brûlée. Je gaat gegarandeerd de show stelen!
Kamado
Houtskool
Aanmaakwokkels
Fijnmazig rooster
Serveerplank
Handschoenen
Kwast
Kom
Rookhout
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Start de BBQ op en wanneer deze op temperatuur is leg je de rookchuncks in de firepits
- 2
Maak ondertussen een laksaus van het bier en de suiker met een verhouding 1 dl op 100 gr en verwarm deze in de BBQ. Leg de de plakken gerookt buikspek netjes naast elkaar op het fijnmazige rooster (je kunt hier overigens ook een afkoelrek voor gebruiken). Dit rooster gebruiken we overigens om alle plakken in één keer van de BBQ af te halen zodat we tussendoor rustig het biermengsel kunnen smeren zonder dat de BBQ te lang openstaat.
- 3
Herhaal dit totdat de plakken spek mooi donker zijn en vrij stevig aanvoelen. Dan is het zaak om ze even af te laten koelen zodat de suiker kan stollen en je een heerlijke stevige “strip” krijgt.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees