De kaastaart van pitmaster Richard
Net als zijn kippenstoof is dit ook weer zo’n topper! Lekker makkelijk met smaakcombinaties die je niet veel tegenkomt. Maar hier gaan wij met z’n allen verandering inbrengen, vive la Camembert!

Pitmaster Richard
"the oldest member of the crew"
Rundergehakt
800 grEieren
2Paprika
1Ui
1Reepjes gerookt ontbijtspek
125 gr(dikke) plakjes gerookt ontbijtspek
4Handjevol verse groene kruiden (Italiaanse variatie)
BBQ saus naar keuze (zie onze favoriet)
Zout
Naar eigen smaakVersgemalen peper
Naar eigen smaakBBQ rub naar keuze (zie onze favoriet)
Ingrediënten voor 4 personen
Tip van de chef
Bak er wat desembrood bij om alle kaas en saus te dippen
Kamado
of een Pellet GrillSkillet
Aanmaakwokkels
One Minute Lighter
OptioneelHoutskool
BBQ Gloves
BBQ tang
Pollepel
Aluminiumfolie en keukenpapier
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Bak het ontbijtspek in de skillet tot het knapperig is. Daarna droog deppen met keukenpapier. Bak vervolgens de spekreepjes rustig uit tot ze knapperig zijn. Snipper ondertussen de ui en paprika. Fruit aan het einde de ui en paprika even mee.
- 2
Meng het gehakt met de eieren, de fijngesneden kruiden en de helft van het mengsel van paprika, uien en spek. Voeg naar smaak peper, zout en BBQ rub toe. Plaats het mengsel in de gebruikte skillet (schoonmaken hoeft niet) en vorm het gehakt naar een taart. Zorg dat er een nestje bovenin gemaakt wordt waar het kaasje in geplaatst kan worden. Smeer de taart in met de BBQ saus. Nu kan de taart de BBQ op.
- 3
Leg bovenop het kaasje een dubbel gevouwen sheet aluminiumfolie (dan verbrand de bovenkant niet). Na 25 minuten kan je het stukje aluminiumfolie weghalen. Gaar de taart vervolgens nog 15 á 20 minuten door en laat eenmaal van de BBQ af de taart nog even 10 minuten rusten.
- 4
Serveer de taart op een plank en drapeer de rest van het uien-, paprika- en spekmengsel over de taart heen. Vergeet ook niet om hetzelfde met de uitgebakken plakjes ontbijtspek en gesneden lente-ui te doen.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees