Gegrilde Wildzwijn steak
Wild, you love it or you hate it. Nou, bij Meat Dennis zijn we in ieder geval dol op. We gebruiken alleen wildzwijn van Nederlandse- en Belgische bodem en hebben respect voor de seizoenen. Het is dus niet altijd verkrijgbaar en komt dus niet in ieder menu als standaardoptie naar voren. We grillen de steaks op direct vuur en doen er niets anders mee als kruiden met seasalt flakes en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!
Wildzwijnlende- of medaillon
800 grZout
Naar smaakVersgemalen peper
Naar smaakOlijfolie
Om in te wrijven
Ingrediënten voor 4 personen
Kamado
Gietijzeren rooster
Aanmaakwokkels
One Minute Lighter
OptioneelHoutskool
BBQ tang
Thermometer
Superscherp vleesmes
Serveerplank
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Eerst het allerbelangrijkste (naast goede kwaliteit vlees dan natuurlijk)….Laat het vlees op temperatuur komen voordat je het op de BBQ legt! Snijd de steaks (indien nodig) in mooie stukken, maar zorg wel ze minimaal 1,5 cm dik zijn. Want je wilt die lekkere BBQ flavoured grillsmaak (of zoals wij het noemen: the American Umami), maar je wilt je steak zeker niet verder als well done gebakken hebben. Bij dunne steaks moet je helaas 1 van deze 2 wensen opgeven.
- 2
Het bakken is verder geen hogere wiskunde. Zorg dat de Kamado goed op temperatuur is en leg de steaks op het rooster. Wacht geduldig totdat het vlees loslaat van het rooster, keer ze een kwartslag en herhaal dit proces met de andere kant.
- 3
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees