Hele Ossenhaas bereiden
Een hele ossenhaas van MRIJ van Piet is een echte traktatie! De ossenhaas is afkomstig uit de rug van het rund. Het heeft een zeer fijne structuur en is daardoor het meeste malse rundvlees wat er krijgen is. Het vlees is zelfs zo zacht dat je het met een lepel kunt eten!
Ossenhaas (MRIJ van Piet)
Chimmichurie
Olie
Salt flakes
Versgemalen zwarte peper
Ingrediënten voor personen
- Geen benodigdheden gevonden
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
We garen de ossenhaas middels de Revearsed Sear techniek. Dit betekend dat we het eerst indirect gaan garen (max. 40°C kern) en daarna afgrillen (max. 52°C kern). Voordat de ossenhaas de Bastard op gaat smeren we deze eerst royaal in met olie en zout. De versgemalen zwarte peper doen we er pas over als de Ossenhaas van de BBQ af is aangezien deze anders verbrand en bitter gaat smaken. Nadat de ossenhaas een minuut of 10 heeft gerust, snijden we deze aan en serveren we het met onze homemade chimmichurri.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Rundvlees
- Varkensvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees
Aanbevolen recepten
- Geen aanbevolen recepten gevonden...