Homemade burgers
Als je eenmaal zelf het gehakt voor je burgers hebt gemaakt is die supermarkthamburger gegarandeerd verleden tijd. Zelf je smaak bepalen, de vetratio’s aanpassen, verschillende vleessoorten mixen….alles kan! En de smaak is echt ongelooflijk lekker. We leren je dus niet alleen hoe de echte hamburger hoort te smaken, maar ook hoe leuk en makkelijk dit eigenlijk is!
Brisket (of andere stukken als je dit lekkerder vind)
900 grRundervet
100 grBurger Buns
5, liefst BriocheBurger Sauce
Amsterdamse dwarsliggers (Kesbeke)
Ingrediënten voor 4 personen
BBQ
Aanmaakwokkels
Houtskool
Firestarter
Gietijzeren rooster
Keukenmachine met gehaktmolen
Burgerflipper
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Allereerst, gebruik de grovere schijf van de gehaktmolen! Door minimaal 5mm aan te houden bij het draaien van je gehakt creëer je een lekkerdere “bite”, wat absoluut ten goede komt aan de smaak!
- 2
Snijd de brisket in cubes van ca. 2 cm (vries bij voorkeur even aan, dan maalt het beter). Gebruik vooral het vet wat nog aan de Brisket zit. Let wel op dat je het harde vet en mogelijke zeentjes en vlies wel verwijderd. Als je niet aan een vetratio van 15-20% komt, vul dan wat aan met rundervet van de Entrecote. Voeg zout en peper toe en draai het door de molen.
- 3
Maak robuuste burgers die net even groter zijn in diameter dan je Burger Bun en bak ze op direct vuur. Laat ze liggen tot er een mooie grillstreep te zien is, schuif je burgerspatel eronder en draai de burgers een kwartslag. Herhaal met de andere kant.
- 4
Ook hier geldt weer……laat de burgers even rusten! Rooster tijdens het rusten de Burger Buns en besmeer ze rijkelijk met de Burgersauce*. Leg er een dwarsligger op maak af met de burger zelf (steek er evt. een satéstokje in voor de stevigheid).
- 5
*Burgersauce (als je deze zelf wilt maken uiteraard)
2 delen Zaanse mayonaise, 1 deel Heinz ketchup, peper & zout en een beetje augurkennat.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees