Direct naar bereidingswijze
Oerhammetjes
Een oerhammetje is ookwel bekend als een pigwing dit is een gerecht die je zeker een keer gemaakt moet hebben.
Pigwings
4BBQ rub
Kruidenpekel
(optioneel)Boter
Appelsap
Bruine suiker
Mosterd
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze:
- 1
Een oerhammetje is ookwel bekend als een pigwing. Het is een stuk van het varken wat je niet zo snel (onbereid) tegenkomt. Het wordt gesneden uit de poot en is met de juiste bereiding een genot om te eten.
Onze pigwings komen van het Livar Kloostervarken uit ons eigen Limburg. Voordat de pigwings überhaupt de BBQ zien worden ze minimaal 24 uur in de natte kruidenpekel gelegd en voor ongeveer 12 uur gedroogd in een gekoelde ruimte. Na een flinke rublaag worden ze indirect gegaard op 110C°. Het resultaat? You got tho taste it to believe it. Delicious! - 2
Maar je kan de pigwings ook op de 3-2-1 methode bereiden. Zie hiervoor het recept van onze ribs of burnt-ents
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees