Cavemanstyle steaks
Ooit gedacht laten we eens het vlees direct op de kolen gooien en kijken wat er gebeurd? Waarschijnlijk wel, maar net zo waarschijnlijk dat je het nog nooit geprobeerd hebt. Toch? Bij Meat Dennis dachten we, als de Neanderthalers dit al deden waarom wij niet dan? En hier hebben we nooit spijt van gehad. In tegendeel tot wat je zou denken verbrand het vlees helemaal niet en krijgt het wel die heerlijke grillsmaak. Maar er schuilt wel een bepaalde techniek achter welke wij je graag leren. Uiteraard gebruiken we alleen maar eerste klasse steaks en bij voorkeur dry-aged. Zo is de smaak nog intenser. Dus laat je verbazen en inspireren!
Dry-aged Tomahawk
800 grJodenhaas
AlternatiefLenteui
2 stengelsGefrituurde uitjes (Bawang Goreng)
Een beetje om te strooienRundervetblokjes
OptioneelZout
Naar eigen smaakPeper
Naar eigen smaakTruffelmayo
Een beetje om te "dressen"Sojasaus
Naar eigen smaak
Ingrediënten voor 4 personen
Kamado
Aanmaakwokkels
Houtskool
Thermometer
Leren handschoenen
Scherp vleesmes
Snijplank
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Laat ook bij dit recept het vlees weer ruim van tevoren op temperatuur komen! Hoe dikker het stuk, hoe meer tijd tijd je hiervoor moet rekenen.
- 2
Zorg dat BBQ goed heet is, haal het nest eruit en arrangeer met een lashandschoen de kolen. Blaas (en pas op je wenkbrauwen) het witte as van de kolen. Leg de diamanthaas direct op de kolen. Kijk om de 2 minuten hoe het vlees vordert (dit verschilt per keer), wanneer het vlees aan de buitenkant een mooie kleur heeft dan zit je goed. Mocht je kerntemperatuur nog niet helemaal naar wens zijn, laat de diamanthaas dan gewoon nog even nagaren in een andere BBQ (of desnoods in de oven).
- 3
Trancheer de diamanthaas en leg de plakjes op een bord of mooie serveerplank. Besprenkel vervolgens met Sojasaus, truffelmayo, peper en versier met de gesneden lente-uitjes en bawang goreng.
- 4
Met de Tomahawk ga je redelijk hetzelfde te werk. Omwikkel het bot met zilverfolie zodat deze niet verbrand (het oog wil namelijk ook wat). Herschik de kolen indien nodig en leg de Tomahawk met het bot naar boven op de kolen. Check om de 2 minuten hoe je ervoor staat. Bij een mooie bruine korst, en als je het vet ziet borrelen, dan zit je goed. Ook hier geldt weer – te lage kerntemperatuur? Dan nog even laten nagaren in een andere BBQ (of oven)
Eet smakelijk!
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees