Sinasappels (zowel sap als de zest)
3 StuksWater
Een scheutjeBasterd suiker
200 gKruidnagel
6 StuksLaurierblad
3 StuksKardemom peulen
6 StuksZwarte peperkorrels
6 StuksVers geschaafde nootmuskaat
Klein snufjeKaneelstokjes
3 StuksSteranijs
3 StuksFruitige rode wijn
2 Flessen (gebruik wel goede wijn, dit proef je echt terug!)Strohrum
Naar smaak
Ingrediënten voor 4 personen
Tip van de chef
Gebruik altijd goede wijn!
Grote pan
Zeef
Glas of mok
Decoratie
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Geen 18, geen alcohol! Geniet, maar drink met mate.
Zet de kruidnagels, kardemompeulen, peperkorrels, kaneelstokjes en de steranijs even goed aan op hoog vuur in een grote pan (de wijn moet er namelijk ook nog in). Voeg het sap van de sinaasappel, de suiker, zestes, een scheutje water en de rest van de kruiden toe en zet het vuur zo laag mogelijk. Breng zachtjes aan de kook en roer totdat de suiker compleet is opgelost. Laat in 10 minuten zachtjes koken alle smaken in de sinaasappelsiroop trekken. Als het te ‘droog’ wordt voeg je vast een beetje wijn toe.
- 2
Zeef alle vaste bestanddelen uit het pannetje. Voeg de wijn toe en het scheutje whisky of (stroh)rum. Verwarm voorzichtig, laat de wijn niet koken!
- 3
Serveer in een mooi glas (of mok) en decoreer eventueel met een stokje kaneel of een schijfje sinaasappel. Proost!
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees
Aanbevolen recepten
- Geen aanbevolen recepten gevonden...