Moinkballs
Dit is toch wel the best of both worlds, of a match made in heaven. Maakt niet uit hoe je het noemt, de moinkball is een favoriet op ieder feest!
Rundergehakt
2 kg (Brisket, indien je zelf gehakt gaat maken)Mooie dikke plakken gerookt buikspek
BBQ Saus om af te lakken (bijvoorbeeld Likkie Lakkie of Smokey Goodness)
BBQ Rub
Ingrediënten voor 10 personen
BBQ
Houtskool
Aanmaakwokkels
Rookhout
Satéstokjes
Kwast
BBQ Tang
Serveerplank
Drippan
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Allereerst, als je zelf gehakt gaat maken gebruik dan de grovere schijf van de gehaktmolen! Door minimaal 5mm aan te houden bij het draaien van je gehakt creëer je een lekkerdere “bite”, wat absoluut ten goede komt aan de smaak!
- 2
Snijd de brisket in cubes van ca. 2 cm (vries bij voorkeur even aan, dan maalt het beter). Gebruik vooral het vet wat nog aan de Brisket zit. Let wel op dat je het harde vet en mogelijke zeentjes en vlies wel verwijderd. Als je niet aan een vetratio van 15-20% komt, vul dan wat aan met rundervet van de Entrecote. Voeg zout en peper toe en draai het door de molen…….of……gebruik gewoon 2 kg kant en klaar rundergehakt 😉
- 3
Draai balletjes van ca. 60 gram en omwikkel deze met een lekkere plak gerookt buikspek. Neem de bal tussen je handen en druk even stevig aan zodat de spek goed vast blijft zitten.
- 4
Leg de MoinkBalls boven de deflectorplates in de Kamado en wacht nu geduldig af. Na een minuut of 30 zijn ze goed. Smeer ze nog even goed in met je favoriete BBQ saus en laat ze nog 5 minuten “drooggaren”. Stapel ze op een houten plank en strooi er wat gesneden peterselie of bieslook over, want het oog wil natuurlijk ook wat En wij beloven je……de MoinkBalls zijn een regelrechte hit op iedere party!
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees