Smoked Chicken
Bij dit recept geldt dezelfde uitspraak als bij de Burgers, als je eenmaal je eigen kip hebt gerookt wil je nooit meer dat stukje uit de supermarkt! Het is echt supermakkelijk om te doen en het mooie is dat dit van origine “low ’n Slow” gerecht met een beetje valsspelen ook heel makkelijk Hot ’n Fast te bereiden is.
Goede kwaliteit maiskipfilet
Water
2 literZeezout
200 gramDonkere Bastard sugar
200 gramLaurierblaadjes
4Gekneusde peperkorrels
1 eetlepelTijm
1 eetlepelRozemarijn
½ theelepel
Ingrediënten voor 4 personen
Pellet grill
of kamadoPellets
Grote plastic schaal
Temperatuurmeter
BBQ tang
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
De kip moet eerst gepekeld en gedroogd worden. Doe alle ingrediënten, op de kip na, in een pan en breng aan de kook. Als het zout is opgelost laat je het mengsel afkoelen. Wanneer het mengsel koud is laat je de kipfilets een uur tot anderhalf uur in de pekeloplossing liggen.
- 2
Haal ze daarna uit de pekel en dep ze goed droog. Nu kan je ze onafgedekt 24 uur in de koelkast leggen. Op deze manier droogt de buitenkant goed uit en krijgt de kip bij het roken die mooie specifieke lichtbruine kleur.
- 3
Steek de temperatuurmeter in het dikste stuk van de kip. Rook nu de kip op de BBQ tot een kerntemperatuur van maximaal 75 graden (maar bij voorkeur 72). Laat de kip even rusten en snijd vervolgens in mooie dunnen plakjes.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees