A-Klasse kippendijen
1 kgBriochebolletje
4Sojasaus
100 mlKnoflook
2 teentjes5-spice poeder
2 tlHoisinsaus
4 elLombok
2 stuks
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze:
- 1
Pulled chicken is een favoriet van velen. Wellicht doordat het lichter van smaakbeleving is in vergelijk met bijvoorbeeld de beef en pork variant. Wij hebben onze versie echter een upgrade gegeven. Want wie houdt er nou niet van Aziatische smaken?
- 2
Maak een mengsel van 100ml sojasaus, gehakte knoflook en 5-spicepoeder en smeer hier de kippendijen mee in. Laat minimaal een uurtje marineren in de koelkast.
- 3
We garen de kippendijen van Hollandse scharrelkippen low & slow op 110 graden voor minimaal 60 minuten, het is belangrijk dat je de kerntempratuur meet voordat je de kip er afhaalt (zorg dat deze minimaal een kerntempratuur van 72C° heeft).
- 4
Daarna trekken we de kippendijen met een vork (of meat claws) uit elkaar. Wat typisch Aziatische smaakmakers erbij (zoals bijvoorbeeld hoisinsaus) en serveren met een heerlijk briochebroodje en wat pickled veggies!
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees