Cheeseburgersliders
Het vlees voor de burgers maken we zelf. We draaien het gehakt van MRIJ halsvlees en buikspek van the Duke of Berkshire. Door een minimale vetratio van 30% vet aan te houden blijft de burger heerlijk sappig en doordat we de burgers direct grillen op een gietijzeren rooster creeren we die mooie grillstrepen. Hierdoor ontstaat ook die unieke flamegrilled flavour, of zoals wij het altijd noemen: the American Umami! Heerlijk afgemaakt met lekkere kaas als puntje op de I.
Brisket en rundervet (indien je zelf gehakt gaat draaien)
800 grGoed rundergehakt
Alternatief(mini) Burger Buns
12Burger Sauce
2 delen Zaanse mayonaise, 1 deel Heinz ketchup, peper & zout en een beetje augurkennatAmsterdamse dwarsliggerss (Kesbeke)
Peper
Naar eigen smaakZout
Naar eigen smaak
Ingrediënten voor 4 personen
Tip van de chef
Tip – maak je slider helemaal af door deze met krokant gebakken bacon te upgraden!
Kamado
Aanmaakwokkels
Houtskool
Gietijzeren rooster
Keukenmachine met gehaktmolen
OptioneelBurgerspatel
Bbq lettertang
Serveerplank
Benodigdheden
Bereidingswijze:
- 1
Allereerst, als je zelf gehakt gaat draaien….gebruik de grovere schijf van de gehaktmolen! Door minimaal 5mm aan te houden bij het draaien van je gehakt creëer je een lekkerdere “bite”, wat absoluut ten goede komt aan de smaak!
- 2
Snijd de brisket in cubes van ca. 2 cm (vries bij voorkeur even aan, dan maalt het beter). Gebruik vooral het vet wat nog aan de Brisket zit. Let wel op dat je het harde vet en mogelijke zeentjes en vlies wel verwijderd. Als je niet aan een vetratio van 15-20% komt, vul dan wat aan met rundervet van bijvoorbeeld de Entrecote. Voeg zout en peper toe en draai het door de molen.
- 3
Maak robuuste burgertjes die net even groter zijn in diameter dan je Burger Bun (ca. 60-70 gr) en bak ze op direct vuur. Laat ze liggen tot er een mooie grillstreep te zien is, schuif je burgerspatel eronder en draai de burgers een kwartslag. Herhaal met de andere kant en leg er een plakje van je favoriete kaas op.
- 4
Ook hier geldt weer……laat de burgers even rusten! Rooster tijdens het rusten de Burger Buns en besmeer ze rijkelijk met de Burgersauce*. Leg er een dwarsligger op maak af met de burger zelf (steek er vet. een satéstokje in voor de stevigheid).
- 5
*Burgersauce
2 delen Zaanse mayonaise, 1 deel Heinz ketchup, peper & zout en een beetje augurkennat.
Populaire categoriën
- Kamado
- Pellet Grill
- Hoofdgerechten
- Simpel
- Borrelbites
- Bijgerecht
- Varkensvlees
- Rundvlees
- Offset smoker
- Low & Slow
- Voorgerechten
- All-in-one-grill
- Shichirin
- Open vuur met driepoot
- Kippenvlees
- Overige
- Out of the box recepten
- Smoken
- Wild & gevogelte
- Vis
- Vega(n)
- Dranken
- Culinair
- Desserts
- Wild
- Schaal- en schelpdieren
- Sauzen
- Lamsvlees